Webbstjärnan

Idag tipsade Kenth om Webbstjärnan på First Class. Jag passar på att lägga ut en presentation av Webbstjärnan samt länkarna till de vinnande bidragen. Perfekt som inspiration!

Vad är Webbstjärnan?

Webbstjärnan är en del av .SE:s satsningar för att utveckla Internet och Internetanvändandet. I korthet går det ut på att vi ger lärare och elever som är verksamma i den svenska skolan möjligheten att få lära sig mer om hur Internet fungerar genom att delta i tävlingen Webbstjärnan. Webbstjärnan är en skoltävling om att publicera sitt skolarbete på Internet, och såväl grundskole- som gymnasieelever kan delta.

Vilka bidrag vann 2013 inom kategorin ”Grundskola 6-9”?

1. http://ourcity.se vinner för att sajten utnyttjar spelifierat lärande för att skapa ett lustfyllt lärande. Innehållet som presenteras för besökaren är gediget, tydligt och pedagogiskt.

2. http://studieproffs.se vinner för det är en sajt med oändlig potential att bli ett community, eller en sajt som är utgångspunkten för föräldrar och lärare som vill prata med sina barn/elever kring lärande.

3. http://omzlatan.se vinner för att sajtens tydliga syfte och enkelhet kan få nya grupper att läsa och arbeta med Internet som verktyg. Ett projekt som visar på förebilders betydelse för lusten och viljan att läsa och skriva.

Tävlingsklass: Klassblogg

http://slojdsalarna.se vinner för att de utnyttjar Internets möjligheter att visa upp vad eleverna gör i slöjden, men också för att lära ut tekniker. Bloggen är funktionell och tydlig och Internets möjligheter förstärker ämnet.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s